Waarom supplementen belangrijk

‘Als je gezond, bewust en natuurlijk leeft, heb je toch geen supplementen nodig?’ Het is een uitspraak die wij vaak horen. Het innemen van supplementen stuit veel mensen tegen de borst. Dit is begrijpelijk, het ‘nemen van een pil’ lijkt onnatuurlijk voor veel mensen. Waarom is het zo belangrijk om toch wel supplementen te nemen?

Onze onnatuurlijke levensstijl

Om gezond te blijven dienen we onze toevlucht te nemen tot supplementen. Het lijkt niet natuurlijk, maar we moeten ons beseffen dat onze levensstijl ook volledig onnatuurlijk is. De onnatuurlijke levensstijl van het eten van gefabriceerd voeding en wonen in onnatuurlijke omstandigheden met electronica, straling en gifstoffen, kan alleen worden uitgebalanceerd door het nemen van natuurlijke supplementen. Het is wetenschappelijk bewezen dat er decennia geleden in een stuk groenten 98 soorten mineralen zaten en tegenwoordig nog maar zo’n 7 soorten. Dat betekent dat wij per stuk groenten, als we deze al eten, 91 soorten mineralen tekort komen.

Constante aanraking met gifstoffen

Hiernaast beseffen er weinig mensen dat we elke dag met meer dan 2.600 soorten (chemische) ‘lichaamsvreemde stoffen’ in aanraking komen, oftewel gifstoffen. Niet alleen via chemische toevoegingen aan ons eten en bestrijdingsmiddelen, maar ook via lucht die we inademen, cosmetica en lichamelijke verzorgingsmiddelen, water dat we drinken, etc. Dat is 2.600 keer meer dan onze voorouders binnenkregen. Nu hebben we voor elke soort gifstof dat ons lichaam uit moet een heel gezond stofje nodig waar het giftige stofje aan gebonden kan worden. Dat gezonde stofje is vaak een vitamine of mineraal. Simpel gezegd krijgen we dus 90 keer minder goede gezonde stoffen binnen en 2.600 meer gifstoffen. De behoefte van onze lichamen aan gezonde stofjes is dus hoger dan ooit.

Gevolgen van een tekort aan gezonde stoffen

Zelfs met de meest gezonde biologische voeding kunnen we daar in geen 100 jaar tegenop eten. Dat is fysiek onmogelijk. Nemen we de gezonde stofjes niet op een andere wijze in dan kan dit nadelige gevolgen voor ons hebben. Ziekten aan de hart- en bloedvaten, reuma, auto-immuunziekten, ouderdomsziekten, etc. ontstaan dan omdat ons lichaam niet voldoende gezonde stofjes heeft om alle gifstoffen in ons lichaam te neutraliseren. Deze gifstoffen worden door ons slimme lichaam weggezet in de weefsels, omdat het ze op een relatief ongevaarlijke plaats wil opslaan. Voor het lichaam gaat dit slechts een beperkte tijd goed voordat deze stoffen toch schade aan de weefsels aanrichten. Waar dit precies tot uiting komt, is afhankelijk van je erfelijke aanleg, vandaar dat het bij iedereen op een andere wijze tot uiting komt.

Gebruik van natuurlijke en pure supplementen

Gelukkig begrijpen steeds meer mensen het belang van supplementen, een goede ontwikkeling. Helaas wordt er vervolgens snel gegrepen naar goedkope supplementen. Het probleem daarvan? Die supplementen bevatten zelf ook weer chemische en onnatuurlijke toevoegingen. Het hele nut van het innemen van supplementen wordt hierdoor weer teniet gedaan.

Bij goede supplementen bestaat alles uit natuurlijke substanties en krijg je er geen enkele bijwerking van. Mocht dat wel het geval zijn bij een supplement, dan wordt deze sneller van de markt gehaald dan de fabrikant met zijn ogen kan knipperen. Het is voor chemisch gefabriceerde medicijnen toegestaan ernstige bijwerkingen te hebben, terwijl als er iemand van een supplement hoofdpijn krijgt, deze direct uit de verkoop wordt gehaald. Van natuurlijke supplementen kan je trouwens zelden bijwerkingen krijgen, hooguit wat ontgiftingsverschijnselen. Iets wat alleen maar een positief teken is; het middel heeft het gewenste effect op je lichaam.

Door simpelweg het slikken van de juiste goede stofjes, zoals vitaminen, mineralen, kruiden en andere natuurlijke supplementen, breng je de gezonde balans in je lichaam weer terug. Met deze logica is het makkelijk om te begrijpen dat gezondheid niet een toevallig feit is, maar een keuze die je zelf maakt. Door je levenswijze, de dagelijkse voeding die je neemt en de supplementen die je extra gebruikt als toevoeging op je gevarieerde eten. Door goed na te denken over hoe belangrijk het is om de juiste supplementen te slikken kan je verantwoordelijkheid voor je eigen gezondheid nemen.

Stefan van Twillert

Morgen is Nu

Getrouwd, trotse vader en eigenaar en directeur bij Morgen is Nu. In 2017 heb ik het stokje overgenomen van mij vader Co, die de basis van Morgen is Nu al in 1972 heeft gelegd met zijn natuurvoedingswinkels. Gezondheid is mij dus letterlijk met de paplepel ingegoten. Ik heb een niet te stoppen drang om alles - en vooral de waarheid - over gezondheid te weten te komen. Ik ben overtuigd dat we terug naar de natuur moeten om elke dag in staat te zijn het maximale uit ons leven en lichaam te halen. Want dat is waar gezondheid voor mij om draait.

Ook interessant...