Voor 16:00 besteld, vandaag verstuurd Gratis bezorging vanaf € 45,-

Glutathion: het krachtigste antioxidant in ons lichaam

Glutathion is waarschijnlijk de belangrijkste lichaamseigen stof die zich inzet om gifstoffen onschadelijk te maken. Wij worden dagelijks continu blootgesteld aan gifstoffen. Het belang van dit antioxidant, en de krachtige werking ervan, is al geruime tijd bekend bij (orthomoleculaire) specialisten. Ook consumenten zijn steeds meer geïnformeerd over de krachtige werking en het belang van glutathion. Volgens ons een positieve ontwikkeling!

Wat is Glutathion en hoe komen we eraan?

Glutathion is met een lastig woord een tripeptide. Simpel gezegd is het een stofje dat is samengesteld uit een verbinding van drie aminozuren. In het geval van glutathion zijn dit de drie aminozuren cysteïne, glycine en glutamine. Glutathion wordt in alle levende organismen en in alle lichaamscellen aangetroffen in een hoge concentratie.

In principe kan ons lichaam glutathion zelf aanmaken uit de aminozuren waaruit het is opgebouwd. Onder de ideale omstandigheden wordt het molecuul dus constant op natuurlijke wijze door ons lichaam aangemaakt en getransporteerd. Voeding waaruit we glutathion of de drie opbouwende aminozuren in hoge concentratie opnemen zijn: asperges, avocado, spinazie, bloemkool en walnoten.

In normale omstandigheden kan glutathion dus naar behoefte door het eigen lichaam geproduceerd worden. Bij stijgende leeftijd en bij grotere oxidatieve belasting kan de eigen productie echter flink achteruit gaan. Daarnaast verbruiken we glutathion in grote hoeveelheden tijdens ziekte, stress, vermoeidheid en lichamelijke inspanning. Daarnaast zijn er nog een aantal bekende oorzaken van glutathion-tekorten. Redenen hiervoor zijn: straling, infecties, milieutoxines, roken, medicijngebruik, (top)sport en chemische vervuiling.

Wat is de functie van Glutathion?

De kracht van glutathion zit voornamelijk in de zwavelgroepen die het bevat. Zwavel is een plakkerig molecuul en fungeert als een soort 'vliegenpapier' waaraan slechte stoffen zoals vrije radicalen blijven plakken. Glutathion gaat door al onze cellen heen om gifstoffen en zware metalen te verzamelen en vervolgens te verwijderen. Maar er zijn meer essentiële functies die glutathion ondersteund in ons lichaam:

DNA bescherming en herstel - Glutathion heeft een beschermende werking op onze cellen en ons DNA [BRON]. GSH, één van de drie vormen van Glutathion, heeft een sterke invloed op DNA beschadiging en het herstel daarvan. Wanneer het gehalte aan glutathion voldoende aanwezig is worden onze celkernen en het DNA beschermd.

Werking van mitochondrien - Glutathion heeft een belangrijke taak in het proces om onze mitochondriën effectief te laten functioneren [BRON]. Mitochondrien zijn onder andere verantwoordelijk voor cellulaire stofwisseling en energieproductie.

Versterken immuunsysteem - Glutathion heeft ook een belangrijke functie in het versterken van ons immuunsysteem [BRON]. Het speelt een rol in vele processen in ons lichaam die ervoor zorgen dat ons immuunsysteem optimaal functioneert. Dit geldt vooral voor de reproductie en activering van lymfocyten.

Dit zijn slechts een aantal van de voordelen die Glutathion heeft in ons lichaam. Het zou ook zeer effectief zijn tegen ontstekingen en zorgen voor een verbeterde leverfunctie.

De Moeder van alle antioxidanten?

Een uitzonderlijke functie van glutathion is het recyclen van andere antioxidanten. Het is het enige antioxidant dat zichzelf constant regenereert om vervolgens zelf weer vrije radicalen te neutraliseren. Het wonderbaarlijke is dat glutathion dit ook doet met andere antioxidanten die geoxideerd zijn geraakt. Hierdoor is glutathion zeer belangrijk voor het behouden van optimale hoeveelheden van vitamine C, E, alfa-liponzuur en coënzym Q10. Deze unieke functie zorgt ervoor dat glutathion de gehele capaciteit van ons antioxidantensysteem ondersteunt, vergroot en activeert.

Dit zijn de vormen van Glutathion waar wij achter staan

Een voldoende hoeveelheid aan glutathion in het lichaam is niet vanzelfsprekend. Hierdoor kan het nodig zijn om extra glutathion te nemen, vooral op oudere leeftijd.

Liposomale Glutathion

Suppletie van glutathion kan voor veel mensen van groot belang zijn gezien de essentiële functies die het in ons lichaam vervult. Hier doet zich echter een groot probleem voor: de opname van glutathion. Het is namelijk zo dat de cellen in ons maagdarmstelsel de glutathion direct verbruiken. De zure omgeving van o.a onze maag breekt het glutathion-molecuul daarbij ook af. Hierdoor weet het maar zelden in onze bloedbaan terecht te komen. En dat is juist zo belangrijk.

Een goede oplossing hiervoor is Liposomale Glutathion. Als het ingrediënt Glutathion liposomaal gemaakt wordt, houdt dat in dat het wordt omhuld met vetbolletjes van een lichaamseigen stof. Op deze wijze komt de Glutathion ongeschonden door het spijsverteringsstelsel en wordt het volledig intact in het bloed opgenomen. Eenmaal in het bloed zal het vetbolletje met daarin het Glutathion direct naar lichaamscellen worden vervoerd waar het het hardst nodig is. We zijn dan ook erg trots dat we onze eigen Liposomale Glutathion aan ons assortiment hebben toegevoegd!

Vimergy Glutathione

Dit product van Vimergy is volledig puur. De veganistische capsules zijn vrij van kunstmatige vulmiddelen en smaakstoffen. Er wordt gegarandeerd geen GMO, soja en gluten gebruikt. De glutathion in het supplement is uiteraard van de hoogste kwaliteit.

Glutathione van Vimergy wordt aanbevolen door Anthony William, bestsellerauteur van de Medical Medium boekenserie.