Dragon Drops - Nederland

Bij Morgen is Nu zijn we al jaren groot fan van de Dragon Herbs-producten en zijn er trots op dat we in Nederland en onze buurlanden de grootste leverancier zijn van de geweldige kwaliteit kruidensupplementen. Dragon Herbs is opgericht door herbalist Ron Teeguarden, één van de meest vooraanstaande kruidkundigen in Amerika, vooral op het gebied van Chinese kruiden. Zijn visie is als volgt: ‘het is beter om je welzijn te ondersteunen dan ziek te worden en herstelmaatregelen te moeten nemen’. Een visie die wij ook dagelijks verkondigen en volkomen achter staan. Helemaal met de krachtige kruidentincturen van Dragon Herbs, de bekende Dragon Drops.

Hoe worden ‘gewone’ tincturen gemaakt?

De meeste tincturen die verkocht worden zijn geen werkelijke extracten. Het zijn in veel gevallen gewoon infusies. Dit betekent dat het slechts oplosmiddelen zijn (een combinatie van water en alcohol) doordrenkt met kruiden. Ze ondergaan geen echt extractie- en condensatieproces, omdat alcoholextractie- en condensatieapparatuur duur is en het proces ervan zorgvuldig moet worden gecontroleerd vanwege o.a. de brandbaarheid van alcohol. Deze infusiemethodologie betekent lagere investeringen vooraf, lagere bedrijfskosten, maar daardoor ook aanzienlijk zwakkere eindproducten.

Waarom zijn de Dragon Drops beter?

Er zijn twee primaire natuurlijke oplosmiddelen in deze wereld: water en alcohol. De actieve stoffen van de planten zijn gewoonlijk ofwel in water oplosbaar of in alcohol oplosbaar. De beste methode voor extractie met volledig spectrum is echter planten te extraheren met behulp van zowel water als alcohol. Dit is hoe Dragon Drops zijn gemaakt.

Dragon Drops-formuleringen ondergaan twee ronden van waterwinning en één ronde van alcoholextractie. De geëxtraheerde materialen van alle drie de ronden worden vervolgens gecombineerd en gecondenseerd door het merendeel van oplosmiddelen te verwijderen, waardoor het volume met 95% wordt verminderd. Wat er in Dragon Drops tincturen zit is daarom de essentie van de essentie van het 100% natuurlijke ingredient. Het heeft het beste van twee werelden: in water oplosbare verbindingen én in alcohol oplosbare verbindingen.

  • Bij normale tincturen is wat er in de infuustank terecht komt, wat eruit komt. Een verhouding van ongeveer 1:1 oplosmiddelen tot eindproduct.
  • Voor elke milliliter Dragon Drops worden ongeveer 20ml oplosmiddelen gebruikt. Een geschatte verhouding van 20:1 oplosmiddelen tot het eindproduct.
  • Vanwege dit verschil in productie, hebben Dragon Herbs-tincturen substantieel meer substantie in 1ml dan de meeste concurrenten, soms met meer dan 1500%.

Dragon Drops

In prijs verlaagd

Dragon Herbs is al acht jaar lang bezig geweest om de Dragon Drops toegankelijker en voor iedereen betaalbaar te maken. Dat is inmiddels gelukt. Een geweldige stap, want de kwaliteit van de producten is er geen percentage slechter op geworden. Hoe komt het dan dat ze zoveel goedkoper zijn? Volgens Dragon Herbs zelf doordat ze nu zijn gaan produceren in groot volume om de inkoopkracht voor grondstoffen optimaal te benutten en een productie-efficiëntie op industriële schaal te bereiken. Hierdoor is het gelukt sommige tincturen tot wel 50% in prijs te verlagen.

Stefan van Twillert

Morgen is Nu

Achtentwintig, getrouwd en trotse vader. MSc in Strategic Communication, maar een niet te stoppen drang om alles - en vooral de waarheid - over gezondheid te weten te komen. Ik ben overtuigd dat we terug naar de natuur moeten om elke dag in staat te zijn het maximale uit ons leven en lichaam te halen. Want dat is waar gezondheid voor mij om draait.

Ook interessant...