Terwijl superfood expert David Wolfe populariteit heeft ingeleverd, is een nieuwe ‘goeroe’ opgestaan op het gebied van gezondheid: Anthony William. Onder de naam Medical Medium groeit hij nog steeds dagelijks aan populariteit. Zo is hij starter van de Celery Juice Movement – iets waar miljoenen mensen dagelijks trouw aan mee doen. Zijn nieuwste boek hierover is inmiddels te koop. De bekendste personen ter wereld leven naar zijn inzichten en bedanken hem daar in het openbaar voor. Denk hierbij aan Pharrel, Robert De Niro, Naomi Campbell en tientallen andere grote namen. Maar waar komt Anthony William opeens vandaan en hoe is zijn immense populariteit te verklaren?

Gezondheidsmedium met kennis

Het meest opvallende aan Anthony William is natuurlijk dat hij alle gezondheidsinformatie die hij deelt doorkrijgt van ‘bovenaf’. Hij claimt vanaf zijn vierde levensjaar door te krijgen wat voor ziekten mensen hebben en waar deze ziekten vandaan komen. Maar ook wat mensen eraan moeten doen. Wat je hier precies van vindt is eigenlijk niet zo relevant. Het gaat er namelijk om hoe waardevol de gezondheidsinformatie is die hij deelt en hoeveel mensen er profijt van hebben. Dat blijken er ongekend veel te zijn. Elk land heeft inmiddels een eigen Anthony William-community. Mensen geven aan van ziekten genezen te zijn aan de hand van zijn adviezen. Daarnaast leven honderdduizenden mensen dagelijks aan de hand van zijn kennis. Dat is ook gelijk hoe hij zo bekend is geworden: delen van kennis. De hele hype rondom Anthony begon namelijk bij zijn allereerste boek: Medical Medium.

Medical Medium - Anthony Williams

In dit boek geeft hij exacte informatie over de onderliggende oorzaak van vele klachten en aandoeningen die mensen hebben. Hij deelt zijn kennis over hoe je kan genezen en bespreekt de enorme rol die natuurlijke voeding en levensstijl heeft. In dit boek geeft Anthony William natuurlijke oplossingen voor tientallen ziekten en aandoeningen waarbij mensen in reguleren geneeskunde vaak vastlopen. Na het wereldwijde succes van dit boek was er eigenlijk geen stoppen meer aan de populariteit van Anthony William. Er kwamen reacties van tienduizenden mensen die compleet van ziekten waren genezen en hun kwaliteit van leven significant hebben verbetert. Allemaal door de informatie uit dit boek. Hetzelfde geldt voor de boeken die hij de jaren daarna uitbracht: Thyroid Healing, Life-Changing Foods, Liver Rescue en Celery Juice. Deze eerste vier boeken zijn inmiddels ook vertaald in het Nederlands en zijn HIER verkrijgbaar. Daarnaast deelt Anthony William al zijn kennis via sociale media, zijn blogs en zijn podcasts.

Hoe betrouwbaar is zijn informatie eigenlijk?

Anthony William geeft aan alles door te krijgen van ‘Spirit’. Dan komt natuurlijk al snel de vraag hoe onderbouwd zijn informatie is? Wanneer je je verdiept in Anthony William en de kennis die hij deelt, merk je al snel dat dit in principe niet heel afwijkend is van wat elke (alternatieve) gezondheidsexpert aanraadt. Namelijk wat kan je het beste wel en niet eten, belang van ontgiften/detoxen en het creëren van bewustzijn, zowel lichaam als spiritueel. Het mooie is dat Anthony William weer een totaal nieuwe groep mensen meer bewustzijn laat creëren en aanzet tot een natuurlijke leefwijze. Dat is op zichzelf al een grote meerwaarde, want voor veel mensen is in de natuurlijke geneeswijze veel winst te behalen.

Een groot aantal van zijn overtuigingen, visies en inzichten zijn vanuit zowel de natuurgeneeskunde als medische wetenschap verrassend goed te onderbouwen. Maar lang niet alles komt overeen met de ‘algemene consensus’. Om maar een voorbeeld te noemen: William stelt in zijn eerste boek dat schimmels (waaronder Candida) niet buiten de darm kan treden en het eten van suiker geen invloed hierop heeft.

Een groot deel van wat hij claimt is dan ook compleet ‘ongegronde’ kennis op het gebied van gezondheid en genezing. Dit geeft Anthony zelf ook aan. Dat sommige informatie die hij deelt komende jaren ook nog niet bekend en onderbouwd gaat worden. Vooral niet door de medische industrie. Het bijzondere aan Anthony William is dat deze ‘ongefundeerde claims’ met open geest worden ontvangen en toegepast. Maar vooral dat het leidt tot ongekend positieve reacties. Dat maakt Anthony William zo interessant. Hij deelt een combinatie van de meeste recente wetenschappelijke kennis samen met compleet nieuwe inzichten. Zo is zijn visie op het Epstein-Barr-virus als een van de grootste schuldigen van vele ziektes en auto-immuunaandoeningen een visie die inmiddels wereldwijd wordt overgenomen.

Anthony William: suppletie essentieel

In zijn boeken, seminars en artikelen spreekt Anthony William veel over het belang van dagelijks gebruik van supplementen als aanvulling op (natuurlijke) voeding. Hij heeft hier een hele specifieke visie op. Waarom welke stoffen in welk geval essentieel zijn, in welke vorm en van welke bron. Om gezond te blijven dienen we volgens Medical Medium onze toevlucht te nemen tot supplementen. Het lijkt niet natuurlijk, maar we moeten ons beseffen dat onze levensstijl ook volledig onnatuurlijk is geworden. Deze onnatuurlijke levensstijl van het eten van gefabriceerd voeding en wonen in onnatuurlijke omstandigheden met electronica, straling en gifstoffen, kan alleen worden uitgebalanceerd door het nemen van natuurlijke supplementen. Hiervoor heeft Anthony William zelfs een complete pagina op zijn website met alle supplementen die voldoen aan zijn eisen en welke essentieel zijn.

Een deel van die supplementen verkopen we al vele jaren bij Morgen is Nu, waaronder:

  • Alle Vimergy-producten (lees HIER meer).
  • VeganSafe B-12 van Global Healing Center (lees HIER meer).
  • Alle Nature’s Answer-producten (lees HIER meer).
  • Detoxadine van Global Healing Center (lees HIER meer).
  • Ionic Zinc en Selenium van Good State (lees HIER meer).
  • MegaHydrate van Patrick Flanagan (lees HIER meer).

Alle ‘goedgekeurde’ supplementen door Anthony William kan je vinden op DEZE pagina. We doen er alles aan om Medical Medium goedgekeurde producten die we nog niet in ons assortiment hebben, ook beschikbaar te maken. Blijf onze webshop daar regelmatig voor in de gaten houden :).

Stefan van Twillert

Morgen is Nu

Getrouwd, trotse vader en eigenaar en directeur bij Morgen is Nu. In 2017 heb ik het stokje overgenomen van mij vader Co, die de basis van Morgen is Nu al in 1972 heeft gelegd met zijn natuurvoedingswinkels. Gezondheid is mij dus letterlijk met de paplepel ingegoten. Ik heb een niet te stoppen drang om alles - en vooral de waarheid - over gezondheid te weten te komen. Ik ben overtuigd dat we terug naar de natuur moeten om elke dag in staat te zijn het maximale uit ons leven en lichaam te halen. Want dat is waar gezondheid voor mij om draait.

Ook interessant...