Beste chocolade ter wereld

Goede chocolade begint bij de kwaliteit van de cacaoboon. En hoewel er in de markt veel chocolademerken zijn die bijvoorbeeld geen suiker toevoegen, de cacao niet verwarmen of de chocolade heel puur maken, vaak is de chocolade toch gemaakt van een normale boon. Dit is niet erg, maar bij Morgen is Nu zijn we altijd opzoek naar het beste wat er te vinden is en nemen we geen genoegen met minder dan alleen het allerbeste. Zo ook onze nieuwe chocolade, die gemaakt is van de allerbeste cacaoboon ter wereld: de Criollo Cacaoboon.

Dit is de koningin der cacaobonen. Het is een inheemse edelsoort cacao die zeer zeldzaam is, slechts 5% van de wereldoogst is van deze cacaoboon. De criollo groeit voornamelijk in oorspronkelijke landen van herkomst, zoals: Venezuela, Colombia, Nicaragua, Guatemala en Mexico en op de eilanden Trinidad, Jamaica en Grenada. De Criollo is erg kwetsbaar en heeft naast veel zorg en aandacht, de perfecte klimaat- en bodemcondities nodig om een goede oogst te geven. Criollo wordt zeer gewaardeerd door chocolatiers uit de hele wereld vanwege de meest delicate, gebalanceerde en zachte smaak en intensieve aroma.

Wordt deze unieke en gezonde cacaoboon vervolgens op een vriendelijke en goede manier verwerkt, dan krijg je de gezondste chocolade die er te vinden is. En die hebben wij voor u gevonden in het merk Choconat. Deze unieke chocolade van organisch gecertificeerde Criollo cacaobonen wordt verwerkt met de volgende geweldige kenmerken:

  • Niet verwarmt, van de rauwe Criollo cacaoboon
  • Gedroogd door de zon
  • Koudgeperst verwerkt
  • Nooit gealkaliseerd
  • Vrij van toevoegingen als olie, melk of wax
  • 100% handgemaakt
  • Gemaakt in kleine hoeveelheden, waardoor altijd vers.

Door deze natuurlijke en unieke verwerkingsmethode van de Criollo cacaoboon, bevat de unieke chocolade van Choconat meer actieve fytonutriënten en antioxidanten dan elke andere chocolade te vinden. Zo heeft deze chocolade een uniek hoge antioxidant (ORAC) score van 21.000 en bevat het meer dan 2400mg flavonoids. De voordelen van het eten van deze donkere chocolade heeft ruim 40 gezondheidsvoordelen die wetenschappelijk zijn aangetoond.

Slechts twee pakjes Choconat chocolade per dag, en je hebt alle benodigde antioxidanten binnen voor die dag. Hetzelfde geldt voor één smoothiemix van deze geweldige chocolade.

  

Stefan van Twillert

Morgen is Nu

Achtentwintig, getrouwd en trotse vader. MSc in Strategic Communication, maar een niet te stoppen drang om alles - en vooral de waarheid - over gezondheid te weten te komen. Ik ben overtuigd dat we terug naar de natuur moeten om elke dag in staat te zijn het maximale uit ons leven en lichaam te halen. Want dat is waar gezondheid voor mij om draait.

Ook interessant...

Feiten en fabels over maagzuur

Het goed functioneren van het spijsverteringskanaal is van het grootste belang voor de gezondheid van het gehele lichaam. Dit is bij veel mensen bekend, maar meestal denkt men aan het…
Bekijk artikel