Je haar wassen, iedereen doet het. Er zijn echter twee factoren die bepalen of het wel of niet goed is voor je haar en lichaam: hoe vaak je je haar wast en met welke shampoo je wast. Nog steeds veel mensen wassen elke dag hun haar, hoewel het juist een tegengestelde werking heeft. Een beetje vuil en vet haar is namelijk goed voor je haar én je huid. Het vet, waarin talg en oliën zitten, hebben een belangrijke functie zoals het soepel houden en beschermen van de huid. Als je vaak wast gaat je lichaam meer van deze goede talg en oliën produceren, waardoor je haar vetter en vetter wordt. Als je dan ook geen natuurlijke shampoo gebruikt, is het helemaal funest voor je haar.

Waarom is ‘normale’ shampoo slecht voor ons?
Wel eens achterop het etiket van je shampoofles gekeken? Bij bijna alle shampoo’s is hier een waslijst te vinden met tientallen vreemde en chemische ingrediënten die je echt niet in je haar wil stoppen. En ook zeker niet in aanraking wil laten komen met je hoofdhuid aangezien je huid ‘ademt’ en je zo al deze chemische stoffen in je lichaam opneemt. De drie grootste boosdoeners in ‘normale’ shampoo zijn:

  • Siliconen: door de siliconen in shampoo’s komt er een laagje over je haar te liggen waardoor haar geen zuurstof kan opnemen. En dat heeft het nodig!
  • Parabenen: door parabenen blijven cosmeticaproducten langer houdbaar en zijn dus een conserveermiddel die niets voor je haar doen. Maar erger: onze huid neemt parabenen op en parabenen in het lichaam worden onder andere in verband gebracht met het ontstaan van kanker. Dat wil je dus niet!
  • Sodium lauryl sulfate (SLS): mensen hebben de behoeften om te ervaren als ze iets doen. En daarom wordt SLS toegevoegd aan shampoo, het zorgt er alleen voor dat de shampoo schuimt. Het beschadigt echter de natuurlijke beschermlaag van je huid, wat tot ontsteking leidt. En als SLS doodringt in je ogen of lichaamsweefsel, dan verstoort het de aanmaak van eiwitten.

Ons lichaam verdient alleen het allerbeste
Bij Morgen is Nu hebben we de overtuiging dat als je gezond wil blijven en worden, dat je alleen producten gebruikt waarvan alles in de natuur terug te vinden is en waar geen slechte productiemethoden aan te pas zijn gekomen – zoals verhitting of chemisch onttrekken van bepaalde stoffen. Om die reden zijn wij groot fan van de 100% natuurlijke en botanische shampoo’s van Living Libations en Mas Newen.

Mas Nemen Shampoo
De Mas Newen-haarproducten worden met liefde gemaakt door een community in de met oerwoud bedekte heuvels van Noord Thailand. De Shampoo en Conditioner bevatten enkel plantaardige ingrediënten, waarvan een deel al generaties lang wild worden geoogst in de jungle die de community omringt. Dit gegeven verzekert de allerhoogste kwaliteit. Ze dragen het onfeilbare keurmerk van de natuur. Het voedt je haar met ingrediënten die door de natuur bedoelt zijn om haar mee te wassen.

De botanische haarproducten van Living Libations
Door Living Libations is er eindelijk een shampoo die puur genoeg is om onze haren mee te reinigen. De haarproducten van Living Libations brengen het beste voor alle haarsoorten zonder de chemische stoffen! Ze zijn gevuld met een overvloed aan botanische extracten en kruiden uit de natuur, waardoor ze je haren en hoofdhuid voeden en harmoniseren. In deze haarproducten worden geneeskrachtige kruiden liefdevol doorgevoerd, elke partij kost dan ook meer dan een maand om te maken!

Stefan van Twillert

Morgen is Nu

Achtentwintig, getrouwd en trotse vader. MSc in Strategic Communication, maar een niet te stoppen drang om alles - en vooral de waarheid - over gezondheid te weten te komen. Ik ben overtuigd dat we terug naar de natuur moeten om elke dag in staat te zijn het maximale uit ons leven en lichaam te halen. Want dat is waar gezondheid voor mij om draait.

Ook interessant...

Feiten en fabels over maagzuur

Het goed functioneren van het spijsverteringskanaal is van het grootste belang voor de gezondheid van het gehele lichaam. Dit is bij veel mensen bekend, maar meestal denkt men aan het…
Bekijk artikel