Belang Eiwitten - Morgen is Nu

Helaas denken veel mensen nog steeds dat extra eiwitten innemen alleen nodig is voor bijvoorbeeld krachtsporters en mensen met aangepaste diëten. Het tegendeel is echter waar. Over het algemeen krijgen we te veel koolhydraten binnen en te weinig eiwitten. Hierdoor hebben veel mensen een tekort aan eiwitten, terwijl ze juist zo belangrijk zijn voor een goede gezondheid. Maar hoe zit dat nou precies?

Hoe werken eiwitten?
Na het innemen van de eiwitten (via voeding, supplementen of smoothie), komen eiwitten in je maag en darm, waar de eiwitten worden gesplitst door enzymen, specifiek proteasen enzymen. Door deze splitsing ontstaan aminozuren, die vervolgens via de darm en lever direct in je bloedbaan terecht komen om getransporteerd te worden naar de plekken in het lichaam waar ze op dat moment nodig zijn. Daar worden eiwitten weer opgebouwd uit verschillende aminozuren. Dit proces wordt geregeld door je DNA in de cel en is essentieel voor ons bestaan. Wanneer we dus niet voldoen eiwitten/aminozuren binnenkrijgen, heeft dit veel negatieve gevolgen voor ons gezondheid.

Eiwitten zijn onze belangrijkste bouwstoffen
Eiwitten vormen bijna 20% van ons lichaam. Ze zijn een bestanddeel van cellen en weefsels. Spierweefsel in ons hele lichaam is opgebouwd uit eiwitten, niet alleen de spieren van onze ledematen, maar bijvoorbeeld ook die van ons hart. Eiwitten zijn verder de bouwstoffen van andere andere nagels en haren, bloedvaten, botten en tanden. Daarnaast hebben eiwitten een belangrijke functie bij herstel, groei en de vernieuwing en versterking van onze cellen.

Maar eiwitten zijn meer dan bouwstoffen
Naast de functie van bouwstoffen vervullen eiwitten nog meer essentiële functies in ons lichaam. Zo worden uit aminozuren hormonen aangemaakt die veel invloed op ons gedrag hebben. Ook worden uit eiwitten meerdere antistoffen aangemaakt die ervoor zorgen dat toxines, ziekteverwekkers en andere schadelijke stoffen worden aangepakt en daardoor ons lichaam beter beschermt. Verder hebben eiwitten de volgende functies in ons lichaam: aanmaak van neurotransmitters, bestanddeel van enzymen, transportmiddel van mineralen en vetten en brandstof voor het lichaam.

Inname van eiwitten
Over het algemeen wordt gesteld dat we zo’n 0,8 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht nodig hebben per dag. Dit is echter onder normale toestand, vraag je veel van je lichaam dan is het belangrijk de inname te verhogen zodat je in staat bent beter te herstellen. Dit geldt ook voor vegetariërs en veganisten, die hebben gemiddeld zo’n 25% meer eiwitten nodig. Voeding die rijk is aan eiwitten zijn onder andere: noten, peulvruchten, vlees/vis, algen, eieren en zuivelproducten. Voldoende eiwitten per dag binnenkrijgen is niet altijd voor iedereen gemakkelijk, daarom is het voor veel mensen goed om extra eiwitten in te nemen via supplementatie. Hieronder de meest hoogwaardige eiwitproducten die Morgen is Nu in haar assortiment heeft.

Sun Warrior Proteine 
Sun Warrior proteïnepoeder is een product wat zich onderscheidt van alle andere proteïnepoeder producten op de wereldmarkt. Bij Morgen is Nu verkopen we deze geweldige proteïne al jaren doordat dit proteïnepoeder zich onderscheidt door het allerhoogste percentage aan volledige, pure en ongeschonden gekiemde granen.

Surthrival Colostrum
Het wordt wel eens geprezen als ’s werelds meest functionele voedsel, ‘Colostrum’ of ‘Immuunmelk’, is een supplement ontwikkeld om onder andere te helpen vet te verbranden, uithoudingsvermogen te vergroten en spieren op te bouwen. Ongeveer 4.000 studies over Colostrum hebben de verbazingwekkende voordelen voor onze gezondheid bewezen. Het zit boordevol proteïne en immuunversterkende stoffen.

Overige eiwitten en aminozuren
Bij Morgen is Nu verkopen we nog veel meer natuurlijke proteïneproducten, maar ook natuurlijke aminozuren van de hoogste kwaliteit. Zie onderstaand een selectie van deze producten.

Stefan van Twillert

Morgen is Nu

Achtentwintig, getrouwd en trotse vader. MSc in Strategic Communication, maar een niet te stoppen drang om alles - en vooral de waarheid - over gezondheid te weten te komen. Ik ben overtuigd dat we terug naar de natuur moeten om elke dag in staat te zijn het maximale uit ons leven en lichaam te halen. Want dat is waar gezondheid voor mij om draait.

Ook interessant...

Feiten en fabels over maagzuur

Het goed functioneren van het spijsverteringskanaal is van het grootste belang voor de gezondheid van het gehele lichaam. Dit is bij veel mensen bekend, maar meestal denkt men aan het…
Bekijk artikel