Geactiveerde koolstof wordt steeds populairder. Het wordt gebruikt als superfood om te ontgiften, maar ook om je tanden te reinigen. Actieve kool is een middel om op een 100% natuurlijke wijze je tanden te reinigen en te bleken. Zelf gebruiken wij het al lange tijd om onze tanden te poetsen, daarom kon het dus niet uitblijven om de beste kwaliteit geactiveerde koolstofpoeder te zoeken en in ons assortiment op te nemen. We zijn blij te melden dat dit is gelukt en introduceren ons nieuwste product: Activated Coconut Charcoal.

Wat is geactiveerde kool precies?
Hoewel het gebruik van geactiveerde kool steeds meer aan populariteit wint, is het een eeuwenoud product dat al ruim 2.500 jaar wordt gebruikt en voornamelijk populair was onder de Romeinen. Het waren echter de Indianen die geactiveerde kool gebruikte om de tanden ermee te poetsen en bleken. Geactiveerde kool is een plantaardig product dat allereerst wordt verbrand en daarna door verhitting wordt ‘geactiveerd’ tot er gas ontstaat. Er ontstaan poriën in de molecuulstructuur en aan oppervlakte van het koolpoeder. De poriën trekken giftige stoffen, onzuiverheden, metalen en andere verontreinigende stoffen aan, waardoor het poeder ideaal is om te gebruiken als als reiniging en bleken van je tanden.

Activated Charcoal is een natuurlijk alternatief op het chemische tanden bleken en het gebruik van chemische tandpasta. Bij elke poetsbeurt worden je tanden witter en schoner doordat het de verkleuring van buitenaf verwijdert.

Voordelen van het poetsen met Activated Charcoal-poeder

  • 100% natuurlijk, geschikt voor vegetariërs & veganisten.
  • 100% onschadelijk door ultrafijn gefilterd poeder.
  • Elke dag te gebruiken voor wittere tanden, 1 potje gaat 100 beurten mee.
  • Verwijdert tandplak en reinigt gehele gebit.
  • Zorgt voor een frisse adem.
  • Voedt mineralen en zuurstof aan in de mond door de bentonietklei.

Wat zit er precies in onze Actieve Kool Tandpoeder?
Onze Activated Chardcoal tandpoeder bestaat uit ultrafijn gefilterd actieve koolstof poeder afkomstig van kokosnootschalen. Hierdoor is het niet schadelijk voor het glazuur en is het een 100% natuurlijk product. Bij Morgen is Nu garanderen we een hoog kwaliteit poeder, die niet is te vergelijken met de goedkope charcoal poeders die verkocht worden. Goedkopere geactiveede kool tandpoeders bestaan vaak uit actieve houtskool (i.p.v. kool van kokosnootschillen), die niet de kleinere moleculen aantrekken maar juiste de grotere – daarom wordt deze kool vaak gebruikt voor de ontgifting van het lichaam.

Onze geactiveerde kool vliegen we in vanuit Atlanta, US en is afkomstig van een fabriek die gespecialiseerd is in het produceren van organische en extreem fijn kokosnootkoolstof van de hoogste kwaliteit. Tevens is aan het poeder bentonietklei toegevoegd, een natuurlijke materiaal dat net als geactiveerde kool onzuiverheden aantrekt en ook nog goed is voor het remineraliseren van de tanden door de hoge mineralen in het klei. Tot slot hebben we pepermuntblad aan toegevoegd, om een fris gevoel te geven tijdens het poetsen. De samenstelling van ons Charcoal poeder bestaat uit: actieve kokosnoot koolstofpoeder (85%), pepermuntbladpoeder (10%) en bentoniet klei (5%).

Gratis bamboe tandenborstel
Probeer onze premium Activated Charcoal poeder ook eens voor wittere tanden en een gezonder gebit.  Je krijgt er tevens een gratis bamboe tandenborstel erbij – dan hoef je onze natuurlijke en gezonde tandpoeder tenminste niet met een chemisch gemaakte tandenborstel te poetsen. Wij helpen je graag bij wittere en gezondere tanden!

Bamboe tandenborstel

Stefan van Twillert

Morgen is Nu

Achtentwintig, getrouwd en trotse vader. MSc in Strategic Communication, maar een niet te stoppen drang om alles - en vooral de waarheid - over gezondheid te weten te komen. Ik ben overtuigd dat we terug naar de natuur moeten om elke dag in staat te zijn het maximale uit ons leven en lichaam te halen. Want dat is waar gezondheid voor mij om draait.

Ook interessant...

Feiten en fabels over maagzuur

Het goed functioneren van het spijsverteringskanaal is van het grootste belang voor de gezondheid van het gehele lichaam. Dit is bij veel mensen bekend, maar meestal denkt men aan het…
Bekijk artikel